Positiva nyheter

Positiva nyheter från olika delar av världen. Läs och sprid gärna vidare! Du hjälper då oss att synas och du hjälper andra att känna hopp, framtidstro och tillit till människan. Godhet föder godhet och alla behöver få ta del av det positiva i vår värld.

Colombia skyddar hedlandskap 
Colombias regering har beslutat att skydda landets hedar från exploatering av gruvnäringen.

http://news.mongabay.com/2016/02/colombia-bans-mining-in-its-moorlands/

Våldet minskar
Kriminologisk forskning och statistik pekar på att våld generellt sett minskat i Sverige de senaste 20 åren. Samtidigt finns en uppfattning ute i samhället om att våldet tvärtom ökar, skriver Sveriges Radio.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/674884?programid=412

Cyklisterna tar över
I de centrala delarna av London ser man allt fler cyklister och allt färre bilister. Enligt myndigheten som ansvarar för kollektivtrafiken i staden, Transport for London (TFL), ser de ett mönster som pekar på att cyklarna tar över som främsta färdmedel under rusningstrafiken. Antalet bilar i Londons rusningstrafik har mer än halverats sedan år 2000.

http://www.citylab.com/commute/2016/02/central-london-rush-hour-bike-car-tfl/459774/

Rekordår för utsättning av fisk
Tack vare förbättrad vattenkvalité kunde man, förra året, sätta ut två miljoner fiskar i de engelska floderna. Vilket därmed blev ett rekordår.

http://www.bbc.com/news/science-environment-35551906

Att se människan bakom
Deras vänskap började på var sin sida om lagen. I dag är polisen Johan Carlsson och före detta missbrukaren Peter Klang bundisar för livet, skriver Sydsvenskan.

Läs artikeln här!

Comments