Positiva nyheter

Positiva nyheter från olika delar av världen. Läs och sprid gärna vidare! Du hjälper då oss att synas och du hjälper andra att känna hopp, framtidstro och tillit till människan. Godhet föder godhet och alla behöver få ta del av det positiva i vår värld.

Mindre giftiga ämnen i fisk
Fisk innehåller idag betydligt lägre halter av kvicksilver, DDT och andra giftiga ämnen än någon gång under de senaste 40 åren, visar en ny omfattande granskning gjord av Scripps Institution of Oceanography i La Jolla.

http://www.latimes.com/science/la-me-fish-toxins-20160208-story.html

Bättre hälsa tack vare förbud
En ny forskningsrapport där man jämfört 77 studier från 21 länder kunde forskarna visa på ett tydligt samband mellan bättre nationell hälsa och ett rökförbud på offentliga platser. I studierna användes data från bland annat sjukhus, nationella hälsoregister och arbetsplatser.

http://www.reuters.com/article/us-smoking-bans-idUSKCN0VE1UT

Solenergi vinner mark
I Indien ska vad som från början var tänk att bli ett nytt kolkraftverk istället bli ett område med solceller. Bolaget som skulle bygga kolkraftverket räknade om och kom fram till att det var billigare att investera i solceller. Något som lovar gott inför framtiden.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-01-29/india-coal-plant-developer-switches-to-solar-for-site-in-punjab

Fossilfria bussflottor sprider sig
Nu är Skånetrafikens stadsbussar fossilbränslefria. I princip hela flottan, 99 procent, körs på biogas. Deras tåg går redan på grön el och målet är att Region Skåne ska vara helt fossilfritt 2020. På Skånetrafiken har man arbetat ett par år för att alla deras bussar i skånska städer ska bli fossilfria – ett delmål på vägen, skriver Miljöaktuellt.

Läs artikeln här!

Comments